Divin Estetic - Clinica de epilare definitiva unisex
Stiri

Cum sa ne racorim si sa scapam de canicula!


05-08-2014

       Pe vreme caniculara este indicat sa bei rece. Nu foarte rece, ci... un pahar de apa cu un cub de gheata este suficient.

       Atunci cand temperatura mediului ambiant este ridicata, organismul lupta pentru a-si mentine temperatura. Daca vom bea lichide calde, vom ingreuna si mai mult munca oganismulu, care va trebui sa “lupte” si cu lichidele calde/fierbinti ajunse in stomac. De aceea este indicat sa beti lichide reci.

       Masa insa trebuie sa fie la temperatura camerei. Inainte de a manca, este recomandat sa petreceti 15-30 de minute intr-o atmosfera racoaroasa si de asemenea sa luati masa intr-o camera ferita de canicula.

       Daca nu suportati aerul conditionat, lasati un castron cu apa in camera unde activati si un geam deschis. Este important sa mentineti umiditatea aerului.

Smoothie cu lamaie, mar si menta

Menta nu ar trebui sa lipseasca din sucurile de vara, aceasta este considerata alimentul cu cele mai puternice efecte de scadere a temperaturii corpului.

Aveti nevoie de zeama de la o jumatate de lamaie, un mar, cateva frunze de menta. Se pun la blender, apoi se adauga apa in aceeasi cantitate cu sucul obtinut. Se bea cu un cub de gheata.

Acest suc este destul de acrisor, insa nu este recomandat sa adaugati zahar sau miere.

Smoothie cu pepene galben

Puneti in blender o felie de pepene galben, cateva frunze de menta, un mar, un morcov si 4 caise bine coapte. Adaugati apa dupa gust si consumati cu un cub de gheata.

Smoothie cu pepene rosu

Pepenii, atat cei galbeni, cat si cei rosii, sunt recnoscuti pentru capacitatea lor de hidratare a organismului, dar si pentru aceea de a scadea temperatura corpului. Pepenii se numara printe cele mai recomandate fructe pe vreme de canicula.

Puneti in blander o jumatate de felie de pepene rosu, un mar verde si cateva frunze de menta. Nu adaugati zahar, miere sau indulcitori. Se consuma cu un cub de gheata.