Intrebari frecvente
Metoda IPL

Noi va raspundem la toate intrebarile pe care le aveti in ce priveste epilarea definitiva si va sfatuim cu privire la necesitatile dumneavoastra.
In plus, prima sedinta de epilare definitiva, care cuprinde testarea si consilierea, este gratuita.

Aparatul pentru depilare definitiva functioneaza?

1DA. In studii clinice efectuate de catre persoane calificate in domeniul fotodepilari, aparatul de depilare definitive pe baza de IPL a atins rezultate excelente in conditii de maxima siguranta.

Metoda IPL ofera cel mai eficient tratament de depilare definitiva existent azi, aflandu-se la limita dintre medicina si dermato-cosmetica, IPL nu afecteaza pielea si nici organele interne este o metoda noninvaziva.

Este acest aparat sigur pentru mine si sanatatea mea?

2Aparatul cu IPL a fost conceput tinand cont de siguranta persoanelor ce il folosesc si mai mult decat atat a fost testat si aprobat de catre medici dermatologi si chirurgi plasticieni de top si sa dovedit ca acest aparat indeplineste toate standardele de siguranta pentru un dispozitiv ce se utilizeaza de catre un bun cosmetician sau un asistent medical cu pregatire in domeniul fotodepilarii.
Dar, ca orice produs ce intra in contact direct cu pielea sau ca orice dispozitiv electronic, este utilizat de personal calificat in conformitate cu instructiunile si precautiile obligatorii ce vin impreuna cu aparatul.

Cum functioneaza IPL-ul?


3IPL-ul lumina interns pulsate are ca si procedeu de baza fototermoliza selectiva,asta inseamna ca energia radiatiei luminoase distruge radacina firului de par.

Prin intermediul procesului de depilare definitive, lumina intens pulsate penetreaza pielea si este absorbita de melamina din firele de par.

Aceasta lumina puternica la contact cu pielea se transforma in caldura, iar firul de par transmite caldura radacinii sale distrugand-o.

Doare epilarea definitiva?


4Atunci cand aceasta metoda de epilare este utilizata in mod corespunzator, majoritatea celor care folosesc acest aparat simt o usoara senzatie de caldura atunci cand impulsul de lumina este emis.

Utilizatorii cu firele de par mai groase si mai inchise la culoare pot simti un minim de discomfort (furnicaturi, intepaturi), dar acest discomfort dispare pe masura ce se inainteaza in numarul de sedinte si firele de par incep sa se rareasca din ce in ce mai mult.

Ce trebuie sa se stie inainte de depilarea cu IPL?

5Inainte de a folosi depilarea cu IPL trebuie sa se stie ca IPL-ul distruge firele de par aflate in faza de crestere: ANAGENA, de aceea la o sedinta se distrug in jur de 20-30% din firele de par ( toate cele aflate in faza de crestere ).

Pentru o indepartare complete a parului sunt necesare 4-6 sedinte sau mai multe tinand cont de zona pe care dorim sa o depilam, tipul de par si ten.

Tratamentul pe zone se face in felul urmator:

-zona fata si gat, minimum 10-12 sedinte efectuate la un interval de 3-4 saptamani.

-zona brate, axial, inghinal, piept, umeri, spate minimum 6-8 sedinte efectuate la uninterval de 6 saptamani.

-zona picioare minimum 4-6 sedinte efectuate la un interval de 10 saptamani

Ce trebuie sa fac inaintea depilarii definitive?

6Inainte de a folosi epilarea definitive trebuie sa se EVITE expunerea la soare a zonelor ce urmeaza a fi tratae cu cel putin 4 saptamani inainte de a incepe tratamentul.

Cremele cu factor de protective 50+, sau imbracamintea sunt metode ce va pot ajuta sa va protejati zonele ce urmeaza a fi tratate.

De altfel aceste zone pe care doriti sa le depilati trebuie sa prezinte fire de par de 2-3 mm pentru ca impulsurile date de aparat sa fie captate de melamina firelor de par, insusindu-si aceasta caldura si transmitand-o radacinii firului de par, distrugand-o.

Orice metoda de smulgere este de evitat pe tot parcursul tratamentului, poate fi folosit aparatul de ras sau crema depilatoare, in nici un caz ceara sau aparatul de smuls.

Cat timp trebuie sa astept pentru a epila o zona expusa la soare?

7Dupa o expunere neprotejata la soare trebuie sa astepti 4 saptamani pentru a putea efectua o epilare definitiva.

In cat timp pot vedea rezultatele?

8Orice dispozitiv ce actioneaza cu IPL, nu poate avea rezultate si efecte vizibile, immediate; in prima faza ati putea crede ca nu s-a produs nici un efect. Dar in aproximativ doua saptamani aceste fire de par vor fi eliminate de organism. Acest lucru se intampla deoarece unele fire de par se afla in faza de crestere si astfel sunt afectate de sistemul IPL si vor cadea, iar celelalte fire sunt in faza de repaus neputand transmite caldura la radacina sa. Se va actiona asupra lor in cadrul urmatoarelor sedinte, cand se vor afla in faza de crestere.

Are aceasta metoda de depilare efecte secundare?

9Efecte secundare nu vor aparea daca pacientul respecta indicatiile pentru inainte de tratament si post-tratament.

In studiile clinice efectuate, foarte putine personae au raportat o senzatie de caldura, roseate in jurul firelor de par, si o umflare usoara. Aceste simptome au disparut insa in aproximativ o ora dupa tratament.

Prin aplicarea unui gel cu Aloe Vera 96% pe zona tratata, acesta hidrateaza, intensifica procesul natural de regenerare al pielii, fortifica si stimuleaza metabolismul cutanat, calmeaza pielea iritata, dupa expunerea la IPL, reduce roseate, umflaturile, poate fi folosit in cazul arsurilor solare, in diminuarea dermatitelor, eczemelor, pentru calmarea inflamatiilor.Daca urmez un tratament medicamentos ma pot depila cu IPL?

10Exista o serie de medicamente fotosensibile, acestea pot provoca o sensibilitate crescuta a pielii, de aceea este foarte important sa ne informati in legatura cu orice medicament pe care l-ati luat inainte de fiecare tratament. Antibioticele pot provoca reactii inalte de fotosensibilitate si de aceea pacientul trebuie sa astepte 15 zile de la terminarea tratamentului cu antibiotice, pentru a-si putea face un tratament de fotodepilare.